Jubileumkamp Scouting Bruinisse

Van de groepen
Jubileumkamp Scouting Bruinisse
Net als verschillende andere groepen binnen onze regio jubileerde Scouting Bruinisse midden in de corona pandemie. Op het moment dat het 75 jarig jubileum plaats moest vinden waren er alleen beperkt kampen mogelijk. Het feest is daarom 2,5 jaar uitgesteld, zodat het dit jaar dubbel en dwars ingehaald kon worden.

Een weekend met de hele groep en alle speltakken bij elkaar: dat was nieuw in Bruinisse! Gelukkig had één van de nieuwste 18+ leden ervaring met dit soort groepskampen bij zijn andere groep buiten Zeeland. Samen met twee anderen wist dit team een super weekend voor te bereiden. Met een helder en compleet draaiboek onder de arm was het op 30 juni dan zover; de start van het jubileumkamp.

Het weekend was gevuld met toffe activiteiten voor alle leeftijden. Zo wandelden wij een tocht door het dorp, was er een imposante stormbaan en speelden wij verschillende avondspellen. ’s Avonds streken wij neer bij het kampvuur, waarna de explorers en 18+ nog een avondspel speelden in het dorp. Natuurlijk kon ook een vrolijke taart niet ontbreken. Met ruim 80 stukjes was dit een smakelijke start van het weekend.

De groep kijkt met veel plezier terug op het weekend. De groep is door verschillende lokale ondernemers gesponsord, wat maakte dat de leden heerlijk hebben gegeten tijdens het kamp. Voor het eerst samen op kamp is ook leerzaam. Iedere speltak heeft eigen regels en grenzen. Het is goed om daar vooraf afspraken over te maken. Gelukkig is het weekend soepel verlopen en gingen de kinderen voldaan huiswaarts op zondag. Op naar de 80!