Zaterdag 23 Maart stond voor de scouts in het teken van koken en stoken. Het was namelijk tijd voor een nieuwe editie van de jaarlijkse kookwedstrijden op houtvuur!
Creatieve ideeën
Dit jaar was het thema van de kookwedstrijden ‘Duitsland’.
Maar liefst 35 groepjes van twee tot vier scouts, afkomstig van negen verschillende groepen, streden om het lekkerste gerecht voor de jury te kunnen maken. Ze mochten uitsluitend op houtvuur koken.
Dat mocht pas om stipt 13:00 uur aangestoken worden. Vóór 16:00 uur moest elk groepje een voor-, hoofd- en nagerecht inleveren, geen tijd te verliezen dus!
De hele middag was het rugbyveld achter het Omnium in Goes veranderd in een verzameling van lekker Duits eten, de geur van houtvuur uit alle windrichtingen en scouts verkleed in lederhosen of dirndl, om alle extra punten van de jury te kunnen bemachtigen. Van flammkuchen tot wiener schnitzel en van apfelstrudel tot currywurst. Aan creatieve ideeën geen gebrek!
Bedankt aan alle aanwezigen voor weer een mooie editie en tot volgend jaar!
Lars de Korte
TSP-Scouts Noord