Nationale vrijwilligersdag 2016

Nationale Vrijwilligersdag vindt jaarlijks plaats op 7 december. Scouting besteedt hier graag aandacht aan. Met de actie ‘Vertel jouw gemeente wat Scouting waard is’ roepen we Scoutinggroepen op om actief contact te zoeken met hun gemeente tijdens Nationale Vrijwilligersdag 2016.

Dit jaar heeft Scouting Nederland een cheque ontworpen die Scoutinggroepen, samen met de andere Scoutinggroepen in hun gemeente, kunnen invullen en aanbieden aan hun gemeente. Op de cheque is te zien welke waarde aan vrijwilligersuren de Scoutinggroepen gezamenlijk voor hun gemeente vertegenwoordigen, om hoeveel uren het ging en namens welke Scoutinggroepen de cheque wordt aangeboden.

Toolkit

Om Scoutinggroepen te ondersteunen bij deze actie is er een toolkit ontwikkeld die je stap voor stap door het proces helpt. Een heleboel dingen staan al klaar en kan je, indien gewenst, gebruiken. Uiteraard hopen we dat zoveel mogelijk Scoutinggroepen hieraan meedoen en we alle gemeentes in Nederland voor eens en altijd kunnen vertellen wat Scouting waard is!

Komende activiteiten:

za mei 30